Lilo Taart bakt zonder gebruik van kant-en-klare mixen, zoals de Engelsen zo mooi zeggen "from scratch"! Bij de workshop worden de biscuits en de vullingen verzorgd. Maar voor iedereen die zelf thuis ook aan de slag wil, volgt hieronder het recept voor biscuit.
Ingrediënten:
125 gr suiker
125 gr bloem
4 eieren
snufje zout
25 gr gesmolten boter
Werkwijze:
Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met boter of bakspray. Verwarm de oven voor op 175 °C onder- en bovenwarmte of 160 °C hete lucht.
De eieren samen met de suiker en een snufje zout 10 minuten mixen op volle snelheid tot een zeer luchtige massa. Daarna in gedeeltes de bloem door het mengsel spatelen. Niet kloppen of te hard roeren om zoveel mogelijk lucht in het beslag te houden. Meng de gesmolten boter met een beetje beslag en spatel het dan voorzichtog door de rest van het beslag.
Doe het beslag in de ingevette vorm en bak zo'n 25 minuten goudbruin, zodat een prikker er schoon uitkomt, de biscuit los komt van de randen en terugveert als je er zachtjes op drukt. Stort de biscuit ondersteboven op een schone theedoek op een rooster en laat afkoelen.
Tip: vervang een gedeelte van de suiker door vanillesuiker, voeg echte vanille toe of wat citroenrasp als variatie.